Bangladeş Vizesi

Bangladeş Devleti, ülkeyi ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları için Bangladeş vizesi başvurusunda bulunuyor.

Umuma Mahsus (Burgonya) pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye’de oturma iznine sahip üçüncü ülke vatandaşlarının Bangladeş Halk Cumhuriyeti’ne seyahat etmek için Bangladeş’e giriş için Bangladeş Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Türkiye ile Bangladeş Halk Cumhuriyeti arasında 12 Kasım 1 tarihinde imzalanan Vize Muafiyet Anlaşmasına göre, Türk vatandaşlarının pasaport olarak kabul edilebilecek hususi pasaportları (yeşil), diplomatik pasaportları (kırmızı ve siyah) ve hizmet pasaportları (gri) bulunmaktadır. 180 günün 90’ı için verilir. Bir günü aşmayan seyahatler için Bangladeş Konsolosluğuna Bangladeş vizesi başvurusunda bulunulması gerekmemektedir.

Umuma Mahsus Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Bangladeş Halk Cumhuriyeti’ne seyahat etmek için Bangladeş Konsolosluğu’na vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Bangladeş Halk Cumhuriyeti ziyareti için yapılan vize başvurularının Bangladeş Konsolosluğu tarafından onaylanması durumunda Bangladeş vizesi bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu ülkede 90 gün kalma hakkına sahiptir.

Bangladeş Vizesi Başvurusu

Bangladeş konsolosluğuna veya büyükelçiliğine şahsen Bangladeş vizesi başvurusu için bulunmak gerekli değildir. Bangladeş’i ziyaret edecek kişiler, Bangladeş Konsolosluğu’nun yetki verdiği tesisler, Vize Başvuru Merkezleri veya Seyahat/Turizm Ofisleri aracılığıyla vize başvurusunda bulunabilirler.

Bangladeş Halk Cumhuriyeti vize başvuruları genellikle 5 iş günü içerisinde Bangladeş Konsolosluğu’nda tamamlanmaktadır. Ancak vize başvuru süreci Türkiye Cumhuriyeti veya Bangladeş Halk Cumhuriyeti resmi tatillerine denk geliyorsa, Bangladeş Konsolosluğu’nun vize işlemlerini tamamlaması normalden uzun sürebilir. Öte yandan Bangladeş Konsolosluğu’nun çalışma günlerine denk gelen vize başvuru işlemleri normalden uzun sürebilmektedir.

Bangladeş Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunan kişilerin seyahatlerinin planlandığı gibi devam edebilmesi için en kısa sürede Bangladeş Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Bangladeş Vizesi Randevusu

Bangladeş vizesi randevusu seyahat amacı ile doğrudan ilgili bir durumdur. Vize başvuruları farklı kategorilere ayrıldığı için seyahatin amacına ve kişinin mesleki konumuna göre ibraz edilecek evraklar da farklılık göstermektedir. Başvuru sahibi, kişisel ve mesleki belgeleri sağlamalı ve bunları Vize Merkezine sunmalıdır. Temsilcilerimiz tarafından kontrol edilen belgeler, konsolosluğun belirlediği standartlara göre başvuru için hazırlanır ve yetkili diplomatik misyonun onayına tabidir. Vize inceleme ve karar verme sürecinin zamanlaması tamamen Bangladeş Konsolosluğu’na bağlıdır. Vize merkezinin temsilcileri konsolosluğun belirlediği standartlara göre bir başvuru dosyası hazırlayacaktır.

Bangladeş Vize Ücretleri

Bangladeş vize ücretleri alacağınız vize türüne ve seyahat uzunluğuna göre değişiklik gösterdiğinden net bir fiyat verilememektedir. Daha ayrıntılı bilgi için Europa Vize sayesinde alanında uzman kimselere ulaşabilir ve yardım alabilirsiniz.

Bangladeş Vizesi Ne Zaman Çıkar?

Bangladeş vizesi ne zaman çıkar? sorusunun cevabı Bangladeş vizesi verilmesi uzun sürmez. Duruma göre ortalama 10-15 gün içerisinde vize verilmektedir.

Bangladeş Halk Cumhuriyeti’ne seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, ülkede bulunan çeşitli hastalıklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Ülkeye girişte herhangi bir aşı belgesi gerekmemektedir. Ancak Dünya Sağlık Örgütü hepatit A ve B, tifo, difteri, boğmaca, çocuk felci, kuduz, tetanoz, kolera, menenjit ve Japon ensefalitine karşı aşı yapılmasını önermektedir.

Bangladeş vizesine başvurmadan önce bir vize kategorisi seçmeli ve ilgili başvuru sürecini takip etmelisiniz.

Bangladeş Vizesi Türleri

Bangladeş ülkesine seyahat etmek isteyen Bangladeş vizesi türleri şunlardır:

  • Bangladeş Turist Vizesi: İş gezisi veya tatil amacıyla kısa süreli seyahat etmeyi düşünüyorsanız ihtiyacınız olan vize türüdür.
  • Bangladeş İş Vizesi: İş veya ticari amaçlı ziyaretler için alınması gereken vize türüdür.
  • Bangladeş Çalışma Vizesi: Bangladeş’te çalışmak için gerekli olan vize türüdür.
  • Bangladeş Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi: Bangladeş’te yaşayan arkadaşlarınızı, ailenizi veya akrabalarınızı ziyaret etmeyi planlıyorsanız ihtiyacınız olan vize türüdür. Vize türleri tek, çift veya çok girişli olabilir.

Bangladeş Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Diğer ülkelerde de olduğu gibi Bangladeş ziyareti yapmak için alacağınız vize türüne göre tamamlanması gereken Bangladeş vizesi evrakları bulunmaktadır. Bangladeş vizesi için gerekli belgeler şunlardır:

  • Vize Başvuru Formu
  • Vize Başvuru Mektubu
  • Ayrıldıktan sonra 6 ay geçerli 2 boş sayfası olan pasaport
  • 2 adet biyometrik
  • Kimlik kartı fotokopisi
  • Banka Hesap Özeti (son 3 ayda aktif olan bir hesap için)
  • Banka Hesabı Bakiyesi 4000 TL
  • Konaklama rezervasyonu bilgileri
  • Seyahat belgeleri
  • Varsa davetiye
  • Çalışanlar için ek belgeler; Maaş bordrosu, iş referansı, hizmet listesi Sgk
  • Öğrenciler için ek belgeler; öğrenci kimliği, seyahat masraflarını karşılamak için sponsor bilgileri)
  • 18 yaşından küçükler için ek belgeler; Noter tasdikli ebeveyn izni (vize başvuru formu ebeveynler tarafından da imzalanmalıdır).
  • İştirakler için ek belgeler; İmza sirküleri, faaliyet belgesi (İngilizce), ticaret sicil fotokopisi ve araç plaka fotokopisi
  • Emekliler için ek belgeler; Emeklilik sertifikası, emeklilik belgeleri Bangladeş vize başvuruları 7-10 gün içerisinde işleme alınmaktadır.
  • Vize başvurunuzu hazırlamak için gerekli belgeler hakkında net bilgi için lütfen ülkenizin konsolosluğu veya büyükelçiliği ile iletişime geçin. Gerekirse, ilgili ülkenin diplomatik misyonlarından ek belgeler istenecektir.

Bangladeş Vize Başvuru Formu

Bangladeş Vize Başvuru Formu Bangladeş Konsolosluğu tarafından hazırlanmış resmi bir form türüdür. Bu yüzden bu formu doldururken dikkatli olun. Bangladeş Vize Başvuru Formu, Bangladeş Konsolosluğunun başvuru sahibi hakkında bilgi almasını sağlar ve bu nedenle büyük önem taşır. Bangladeş vize başvurusunda bulunduğunuz Bangladeş konsolosluğunda resmi bir belge olduğu için, bilgilerde yanlışlık veya çelişki olması durumunda Bangladeş vizenizin başarılı veya başarısız olması son derece önemlidir. Bangladeş Vize Başvuru Formu büyük harflerle ve okunaklı bir şekilde doldurulmalı, gerekli bölüm ve boşluklara gerekli bilgiler doğru bir şekilde girilmelidir.

Ad, Soyad, Baba Adı, Doğduğu Ülke, Doğum Tarihi, Medeni Durum, Cinsiyet, Uyruk, İletişim Bilgileri, Çalışma Bilgileri, Vize Bilgileri, Pasaport Bilgileri gibi bilgilerin yer aldığı bölümden oluşan resmi bir formdur.

Bangladeş vize başvuru formunu doldururken ekstra özen gösterin. Hata olması durumunda lütfen dikkatli bir şekilde doldurulması gereken yeni bir form talep edin. Bangladeş Vize Başvuru Formu, Vize Merkezi Hizmetlerimizde mevcuttur. Bangladeş Vize Başvuru Formu ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi bırakın biz halledelim. Ya da Vize Merkezi şubelerimizi ziyaret edebilir, deneyimli ve güvenilir ekibimizin yardımıyla doğrudan formları doldurabilirsiniz.

Bangladeş Konsolosluğu, dünyadaki diğer ülkeler gibi pasaportu olmayanlar için vize işlemi yapamamaktadır. Bangladeş vize işlemlerinde gerekli olan en önemli evraklardan biri de hiç şüphesiz pasaporttur. Pasaportunuz yoksa, pasaport başvurusunda bulunmanın en hızlı yolu, polis karakoluna veya yaşadığınız mahalledeki karakola veya uygun olan diğer mahallelere gitmektir.

Pasaport başvuruları şahsi olduğundan, şahsen yapılması ve gerekli pasaport belgelerinin başvuru ücretinin ödendiği banka hesabına teslim edilmesi gerekmektedir. Burada ayrıca kendiniz hakkında bazı bilgiler vermeniz istenecek ve size birkaç soru sorulacaktır. İşlemler sırasında parmak izleriniz de alınacağı için parmaklarınızın yaralanmamış veya parmak izinizi şüpheli ve zor hale getirecek boyalarla kaplı olmamasına dikkat ediniz. İşlem tamamlandıktan sonra, pasaportunuz belirtilen adrese gönderilecektir.

Pasaportunuzu aldıktan sonra Bangladeş Konsolosluğu’na Bangladeş vizesi için başvurabilirsiniz. Bangladeş Konsolosluğu ve Bangladeş Büyükelçiliği ile fahri konsoloslukların bulunduğu şubelerden oluşmaktadır. Bunlar: Bangladeş Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Bangladeş Halk Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu ve Bangladeş Halk Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosudur. Bangladeş vize kabul saatleri Cuma-Pazartesi 10:00- 12:00 arasındadır ve vizeler 16:00 – 17:00 saatleri arasında verilmektedir. Vize başvurusu için konsolosluktan randevu almanız gerekmektedir.